Natuurlijke – handgemaakte zeep uit Turkije.

Handgemaakte zeep in Turkije is door de eeuwen heen een authentiek natuurlijk product gebleven.

Handgemaakte zeep

Het oudste bewijs voor de productie van zeep of van een zeepachtig materiaal dateert van ongeveer 2800 voor Chr. en komt uit het oude Mesopotamië, het huidige Irak en delen van Turkije, Syrië en Iran. Deze natuurlijke – handgemaakte zeep bestond vooral uit mengsels van dierlijk vet, as en water.
Dankzij de culturele bloei van de islamitische rijken in de Middeleeuwen kwamen hun schoonheidspraktijken, waaronder het gebruik van zeep tot ontwikkeling. In deze tijd produceerden Arabische en Perzische chemici de eerste zepen met natuurlijke, plantaardige en aromatische oliën. De basis was meestal olijfolie, toen en nu nog steeds.

Turkse zeep is uniek omdat ze vaak met de hand gemaakt wordt, bestaat uit natuurlijke oliën en de zeep ongelooflijk lekker ruikt. Turkse zeep voedt en verzorgt je huid. Deze authentieke zeep wordt al generaties lang gebruikt.

De basis van onze natuurlijke – handgemaakte zeep

De basis van onze natuurlijke – handgemaakte zeep zijn natuurlijke oliën zoals olijfolie, castorolie, kokosolie, palmolie en etherische oliën. De zepen bevatten geen kleurstoffen, geurstoffen of dierlijke vetten.
Etherische olie, ook wel aromatische olie wordt gewonnen uit verschillende delen van een plant zoals bijvoorbeeld de bloesem, de vrucht, het zaad, de bladeren of de schil. Hoewel dergelijke mengsels “olie” worden genoemd, bevatten etherische oliën geen vet. Etherische oliën zijn natuurlijke geurstoffen.

Zeep gemaakt volgens het koude proces

Onze natuurlijke zeep wordt gemaakt volgens het koude proces. Bij het koude proces worden hoge temperaturen vermeden zodat de nuttige eigenschappen van de ingrediënten behouden blijven. Bij het maken van de zeep worden alle ingrediënten gemengd met behulp van bepaalde formules en technieken. Vervolgens wordt de nog vloeibare zeep in de vorm gegoten. Na een droogtijd van een dag wordt de natuurlijke – handgemaakte zeep uit de vorm gehaald. Vervolgens moet de zeep nog een aantal weken drogen en uitharden voordat ze klaar is voor gebruik.

De mythe van de ontdekking van zeep

Romeinse vrouwen zouden de reinigende werking van zeep bij toeval hebben ontdekt. Op de berg Sapo, langs de rivier de Tiber bij Rome werden veel dieren geofferd. Overgebleven vet en as vermengde zich met het water waarin de vrouwen hun was schoonmaakten, het water ging schuimen en de was werd makkelijker schoon. Dit mengsel zou afkomstig zijn van de tempel van de berg Sapo, een naam die in veel talen terugkomt in het woord voor zeep. Het is nooit bewezen dat er een berg, genaamd Sapo, heeft bestaan. dus of het verhaal werkelijk waar is …..?

Creëer je eigen hamamsfeer in de badkamer met een authentiek hamamschaaltje gevuld met onze heerlijke zeep.
Hamamschalen