Pestemals ♥ Katoendraad


Hoe het verhaal van Katoendraad begon …

Op onze vakantie in Turkije werd ik verliefd, stapelverliefd op de prachtige Turkse pestemals, beter bekend als hamamdoeken. In Turkije zag ik pestemals in de meest uiteenlopende kleuren en een grote variatie aan weefpatronen.
Kiezen was lastig en ik nam een hele stapel mee terug naar Nederland.

Middelburg – Zeeland

Ik (Nichon) ben geboren en getogen in de mooie historische stad Middelburg, de hoofdstad van de provincie Zeeland. Middelburg ligt midden op het schiereiland Walcheren. Ga je vanuit Middelburg richting het Noorden, het Zuiden of het Westen, je komt altijd uit bij het strand en de zee.
Niet zo gek dat ik verzot ben op het strand, ik ben er mee opgegroeid. Vele zomerse dagen heb ik doorgebracht op het strand en vele winterse dagen heb ik er gewandeld. Ik heb de zon er zien opkomen en ondergaan.

Zon, zee en pestemals

De warmte van de zon vind ik heerlijk, maar de verkoeling van de zee evenzeer. Mijn badhanddoeken waren aan het einde van de dag dan ook altijd behoorlijk nat en zwaar van het zeewater en de volgende dag stijf van al dat zoute water. Op vakantie mijn badhanddoek even met de hand uitwassen was altijd een flinke klus en met wat geluk was deze de volgende ochtend bijna droog. Sinds mijn ontdekking van de pestemal heb ik dat probleem niet meer, een pestemal absorbeert uitstekend en is snel weer droog. Wat ik ook erg handig vind is dat een pestemal licht in gewicht is.

Multifunctioneel

Sinds onze vakantie in Turkije ben ik verknocht aan mijn pestemals. Ik neem ze overal mee naartoe en gebruik ze voor van alles en nog wat. Ze gaan mee naar het strand en de sauna. Ze gaan mee op reis. Op onze bank ligt een stapel voor het hele gezin, voor allemaal een pestemal om onder weg te kruipen als het wat kouder is. Ik gebruik ze als handdoek in de badkamer en ik gebruik ze als omslagdoek.

Katoendraad

Vanuit mijn passie voor de pestemal is het idee geboren om deze te importeren uit Turkije en is de webshop Katoendraad ontstaan.
Katoendraad staat voor kwaliteit, daarom kies ik voor pestemals die geweven worden door toonaangevende Turkse weverijen die staan voor vakmanschap.