Hamamschalen & Badkommen

Hamamschalen of badkommen, hamam tasi in het Turks, hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in de Turkse badhuizen. Oorspronkelijk gebruikte men de badkommen om water uit de bassins of ketels te nemen om zich daarmee te wassen of om over zich heen te gieten.

Hamamschalen

Koperslagers

De hamamschalen werden vroeger altijd met de hand gemaakt en bewerkt door koperslagers. Tegenwoordig worden de meeste hamamschalen machinaal vervaardigd, wat ook wel te zien is aan de perfectie van de schalen en aan de afnemende variëteit in modellen en decoraties. Gelukkig zijn er in Turkije nog steeds ambachtslieden die de badkommen met de hand vervaardigen want de echt mooie schalen zijn naar mijn mening de met de hand vervaardigde badkommen met hun unieke imperfecties.

Een oosterse tintje

Hamamschalen zijn bijzonder decoratief. Wil jij een badkamer met een Oosters tintje? Maak van je badkamer je eigen hamam, vul de badkom met zeep of andere favoriete verzorgingsproducten. Combineer een hamamschaal met een hamamdoek, die zijn uitstekend te gebruiken als handdoek voor in de badkamer.